Kolejna propozycja mlecznego koktajlu,
tym razem z gruszką i imbirem. Pyszny, pożywny koktajl na jesienne chłody :)
Koktajl z gruszką i imbirem
4 duże gruszki
1 łyżeczka startego korzenia imbiru
1 łyżeczka masła
2 łyżeczki brązowego cukru
3/4 szklanki mleka
4 kostki mlecznej czekolady
Gruszki obrać, pokroić w kostkę. Na
patelni roztopić masło - podsmażyć na nim przez około 3 minuty gruszki z cukrem
i imbirem. Zostawić do ostygnięcia. Następnie chodną masę zmiksować z mlekiem. Przelać
do szklanek, posypać grubo startą czekoladą.
Koktajl z gruszką i imbirem jest pyszny!!!Imbir dodaję do dużo potraw,a w szczególności polecam "miodek imbirowy"do herbaty.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam