12 października 2012

Koktajl z gruszką i imbirem


Kolejna propozycja mlecznego koktajlu, tym razem z gruszką i imbirem. Pyszny, pożywny koktajl na jesienne chłody :)


Koktajl z gruszką i imbirem

4 duże gruszki
1 łyżeczka startego korzenia imbiru
1 łyżeczka masła
2 łyżeczki brązowego cukru
3/4 szklanki mleka
4 kostki mlecznej czekolady

Gruszki obrać, pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło - podsmażyć na nim przez około 3 minuty gruszki z cukrem i imbirem. Zostawić do ostygnięcia. Następnie chodną masę zmiksować z mlekiem. Przelać do szklanek, posypać grubo startą czekoladą.



1 komentarz:

  1. Koktajl z gruszką i imbirem jest pyszny!!!Imbir dodaję do dużo potraw,a w szczególności polecam "miodek imbirowy"do herbaty.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń