04 lipca 2012

Sałatka makaronowa


Wszystkie składniki dostępne bez problemu w każdym sklepie, prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna :-) czego jeszcze wymagać od sałatki? :-)


Sałatka makaronowa

200 g makaronu rurki (najlepiej z mąki durum)
200 g szynki konserwowej lub drobiowej
2-3 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy
1 puszka kukurydzy konserwowej
½ pora
sos:
majonez i jogurt w proporcji 1:1
1-2 łyżeczki musztardy miodowej
sól, pieprz – do smaku

Makaron ugotować, szynkę pokroić w paseczki (na zapałkę), ogórek w półplasterki, tak samo pora. Por po pokrojeniu przelewam jeszcze wrzątkiem. Kukurydzę odsączyć. Składniki sosu wymieszać, dodać do sałatki, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz