Fantastyczny pomysł na obiad lub późną
kolację. Mięso w cieście jest soczyste i bardzo smaczne.
Piwne pampuszki z kurczakiem
2 piersi z kurczaka
1,5 szklanki piwa
2 jajka
mąka pszenna
czerwona papryka, pieprz, vegeta (ew.
sól),
olej do smażenia
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i
kroimy w paseczki. Następnie mięso panierujemy w przyprawach i odstawiamy w
chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Piwo przelewamy do wysokiego garnuszka,
dodajemy całe jajka, pieprz oraz jarzynkę i miksujemy. Następnie powoli
wsypujemy mąkę (tyle ile zabierze) - ciągle mieszając. Ciasto naleśnikowe ma
mieś konsystencję gęstej śmietany (jeżeli będzie za rzadkie i będzie spływać
nam z kurczaka to należy dosypać trochę więcej mąki). Kawałki kurczaka maczamy
w cieście i smażymy kilka minut w głębokim oleju.
bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis,muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuń