Oryginalne połączenie smaku słonego i
słodkiego. Jako przystawka – bardzo fajne, ale w większej ilości jak dla mnie
trochę za słone, zatem danie dla wielbicieli słońszych potraw :-)
Feta w sezamie
1 opakowanie fety (200 g)
150 g sezamu
2 łyżki mąki
1 jajko
olej do smażenie
miód
Jajko roztrzepujemy. Ser kroimy w około 1
cm plastry. Ser panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku a na koniec w
sezamie. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry sera kładziemy na rozgrzanym
oleju i smażymy z każdej strony po około 1- 2 minuty, do uzyskania ładnego
złocistego koloru. Musimy uważać aby sezam nam się nie przypalił. Ser podajemy
na ciepło polany miodem.
Ciekawy pomysł! Do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńz chęcia bym skosztowała takiej odmienionej fety. genialny pomysł!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńNietuzinkowy pomysł na fetę :)
OdpowiedzUsuń