13 czerwca 2012

Feta w sezamie


Oryginalne połączenie smaku słonego i słodkiego. Jako przystawka – bardzo fajne, ale w większej ilości jak dla mnie trochę za słone, zatem danie dla wielbicieli słońszych potraw :-)


Feta w sezamie

1 opakowanie fety (200 g)
150 g sezamu
2 łyżki mąki
1 jajko
olej do smażenie
miód

Jajko roztrzepujemy. Ser kroimy w około 1 cm plastry. Ser panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku a na koniec w sezamie. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry sera kładziemy na rozgrzanym oleju i smażymy z każdej strony po około 1- 2 minuty, do uzyskania ładnego złocistego koloru. Musimy uważać aby sezam nam się nie przypalił. Ser podajemy na ciepło polany miodem.



4 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł! Do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. z chęcia bym skosztowała takiej odmienionej fety. genialny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawy pomysł, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nietuzinkowy pomysł na fetę :)

    OdpowiedzUsuń