Prosta, tania, łatwa do przygotowania oraz
niezwykle smaczna pasta kanapkowa.  Pasta
jest gęsta i najlepiej smakuje z chlebem posmarowanym masłem oraz kiszonym ogórkiem.
- 40 dag wątróbki drobiowej lub indyczej
 - 3 jajka
 - 1 średnia cebula
 - pęczek szczypiorku
 - sól, pieprz
 - 3-4 łyżki majonezu
 - mleko
 - 1 łyżka tłuszczu
 
Wątróbkę dokładnie wypłukać, oczyścić z
błon. Zalać mlekiem i gotować około 10 minut – od momentu zagotowania.  Ugotowaną wątróbkę ostudzić. Jajka ugotować,
ostudzić.  Cebulę pokroić w kostkę i
zeszklić na złoto na tłuszczu. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wątróbkę,
jajka oraz podsmażoną cebulkę zmielić lub bardzo drobno pokroić. Dodać  szczypiorek oraz majonez, wymieszać. Doprawić do
smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz