11 kwietnia 2012

Pasta z wątróbki


Prosta, tania, łatwa do przygotowania oraz niezwykle smaczna pasta kanapkowa.  Pasta jest gęsta i najlepiej smakuje z chlebem posmarowanym masłem oraz kiszonym ogórkiem.



Pasta z wątróbki drobiowej
  • 40 dag wątróbki drobiowej lub indyczej
  • 3 jajka
  • 1 średnia cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 3-4 łyżki majonezu
  • mleko
  • 1 łyżka tłuszczu

Wątróbkę dokładnie wypłukać, oczyścić z błon. Zalać mlekiem i gotować około 10 minut – od momentu zagotowania.  Ugotowaną wątróbkę ostudzić. Jajka ugotować, ostudzić.  Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na złoto na tłuszczu. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wątróbkę, jajka oraz podsmażoną cebulkę zmielić lub bardzo drobno pokroić. Dodać  szczypiorek oraz majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz