Sałatka jest naprawdę dobra, delikatna w smaku i szybka w przygotowaniu J
Sałatka z wędzonym kurczakiem
- 2 udka wędzone (ok. 50-60 dag przed obraniem)
- 1 słoiczek selera konserwowego
- 1 puszka kukurydzy
- 15 dag żółtego sera
- 5 jajek
- majonez, jogurt (1:1)
- sól, pieprz
Udka obieramy, mięso kroimy w kostkę. Jajka gotujemy, obieramy, kroimy w kostkę. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce do warzyw na dużych oczkach (możemy oczywiście również pokroić go w kostkę). Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy sos i dokładnie mieszamy.
Sos: łączymy majonez z jogurtem w proporcji 1:1, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nie musimy przesadzać z jego ilością ponieważ składniki są dość wilgotne. Gotową sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce na około 1-2 godziny aby składniki „przeszły” smakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz