07 grudnia 2011

Sałatka z tuńczykiem

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Może nie wychodzi zbyt fotogenicznie, ale na pewno jest pyszna.  J


Sałatka z tuńczykiem

  • 10 dag ryżu
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2-3 średnie ogórki konserwowe
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Ryż gotujemy, studzimy, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ogórki i ser ścieramy na tarce do jarzyn. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 1-2 godziny żeby składniki się „przegryzły”.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz