Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Może nie wychodzi zbyt fotogenicznie, ale na pewno jest pyszna. J
Sałatka z tuńczykiem
- 10 dag ryżu
- 10 dag żółtego sera
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- ½ puszki kukurydzy
- 2-3 średnie ogórki konserwowe
- 2 jajka
- 4-5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Ryż gotujemy, studzimy, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ogórki i ser ścieramy na tarce do jarzyn. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 1-2 godziny żeby składniki się „przegryzły”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz