Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Może nie wychodzi zbyt fotogenicznie, ale na pewno jest pyszna.  J
Sałatka z tuńczykiem
- 10 dag ryżu
 - 10 dag żółtego sera
 - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
 - ½ puszki kukurydzy
 - 2-3 średnie ogórki konserwowe
 - 2 jajka
 - 4-5 łyżek majonezu
 - sól, pieprz
 
Ryż gotujemy, studzimy, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Ogórki i ser ścieramy na tarce do jarzyn. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 1-2 godziny żeby składniki się „przegryzły”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz