31 lipca 2012

Lody bananowe


Co zrobić z bananów, których mamy za dużo? Po prostu lody bananowe :)


Lody bananowe

4 banany
200 g jogurtu naturalnego
sok z połowy limonki
2 łyżki cukru

Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczki. Do bananów dodać jogurt, sok z limonki oraz cukier. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażalki na minimum 4 godziny. Należy pamiętać o mieszaniu lodów co mniej więcej 30 minut, co zapobiegnie tworzeniu się bryłek lodu.


5 komentarzy:

  1. Poproszę taką miseczkę z nasturcją:)

    OdpowiedzUsuń
  2. czasem tak oczywiste pomysły wcale szybko do głowy nie wpadają ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają bardzo smakowicie,świetny przepis.

    OdpowiedzUsuń
  4. AZgotuj: w takim razie zapraszam :)
    kuchenny bałagan: dziękuję :)
    Ola: zgadzam się w 100 %
    Mariola: a smakują tak samo jak wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń