25 maja 2012

Domowe wafelki


Wafle czekoladowe to pyszne małe co nie co do podjadania, do herbaty czy też kawy. Świetnie nadają się także na domowe "imprezki", ponieważ łatwo się je robi i każdemu smakują.



Domowe wafelki

paczka wafli
4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1,5 szklanki mleka
17 dag margaryny
5 łyżek kakao
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy

Mleko przelać do garnuszka, dodać margarynę, cukier i kakao, zagotować. Do gotującej się masy wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 3 - 5 minut. Gdyby masa zrobiła się bardzo gęsta można dolać nieco więcej mleka. Każdy wafel posmarować gorącą masą, układać jeden na drugim. Ułożone wafle obciążyć, by dobrze się połączyły.



2 komentarze:

  1. Wygląda wspaniale! Przepis zapisany do zrobienia;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio dość często u nas goszczą :) Pyyszne!

    OdpowiedzUsuń