Czy wy też tak macie, że niektóre potrawy
z czasem się nudzą? Nieśmiertelny schabowy też z czasem może się przejeść :) Więc należy go
troszkę udoskonalić :) A czy zmiana powiodła się? - odpowiedź macie w tytule :) (źródło: pomysł zaczerpnięty z kalendarza ściennego ;) )
Schabowy przysmak taty
4 grube kotlety schabowe
4 cienkie parówki
1 łyżka musztardy
masło
mąka
sól, pieprz
białe wytrawne wino
Mięso rozbijamy, oprószamy solą i
pieprzem. Płaty mięsa smarujemy z jednej strony musztardą, kładziemy na środku
parówkę, ciasno zwijamy i obwiązujemy białą bawełnianą nitką. Kotlety obtaczamy
w mące, podsmażymy na maśle na rumiano, następnie mięso podlewamy białym wytrawnym
winem (wino możemy zastąpić wodą) i dusimy pod przykryciem, aż sos całkowicie
odparuje, a mięso będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami bądź frytkami i oraz surówką.
to jest tak jak po nocach się chodzi po stronach kulinarnych a potem zamiast spać myślę o jedzeniu hehe
OdpowiedzUsuńach, tata wie co dobre! podoba mi się taki kreatywny schabowy xd
OdpowiedzUsuń