Co zrobić z bananów, których mamy za dużo?
Po prostu lody bananowe :)
Lody bananowe
4 banany
200 g jogurtu naturalnego
sok z połowy limonki
2 łyżki cukru
Banany obrać, pokroić na mniejsze
kawałki, przełożyć do miseczki. Do bananów dodać jogurt, sok z limonki oraz
cukier. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę przełożyć do pojemnika i włożyć do
zamrażalki na minimum 4 godziny. Należy pamiętać o mieszaniu lodów co mniej więcej
30 minut, co zapobiegnie tworzeniu się bryłek lodu.
Poproszę taką miseczkę z nasturcją:)
OdpowiedzUsuńślicznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńczasem tak oczywiste pomysły wcale szybko do głowy nie wpadają ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie,świetny przepis.
OdpowiedzUsuńAZgotuj: w takim razie zapraszam :)
OdpowiedzUsuńkuchenny bałagan: dziękuję :)
Ola: zgadzam się w 100 %
Mariola: a smakują tak samo jak wyglądają :)