Prosta, tania, łatwa do przygotowania oraz
niezwykle smaczna pasta kanapkowa. Pasta
jest gęsta i najlepiej smakuje z chlebem posmarowanym masłem oraz kiszonym ogórkiem.
- 40 dag wątróbki drobiowej lub indyczej
- 3 jajka
- 1 średnia cebula
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- 3-4 łyżki majonezu
- mleko
- 1 łyżka tłuszczu
Wątróbkę dokładnie wypłukać, oczyścić z
błon. Zalać mlekiem i gotować około 10 minut – od momentu zagotowania. Ugotowaną wątróbkę ostudzić. Jajka ugotować,
ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i
zeszklić na złoto na tłuszczu. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wątróbkę,
jajka oraz podsmażoną cebulkę zmielić lub bardzo drobno pokroić. Dodać szczypiorek oraz majonez, wymieszać. Doprawić do
smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz