Jak wiosna to zieleń, jak zieleń to szczypiorek, jak Wielkanoc to jajka, a jak kolacja to sałatka. A że wiosna i Wielkanoc już za pasem to tym razem proponuję wiosenną sałatkę jajeczną J a jeśli lubicie jeszcze do tego pieczarki to ta sałatka będzie dla was w sam raz.
Sałatka z jajkami i pieczarkami
- 8 jajek
- 70 dag pieczarek
- majonez
- sól, pieprz
- szczypiorek – pęczek lub więcej J
Pieczarki oczyszczamy, obieramy i w całości gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Po ostudzeniu kroimy w niezbyt drobną kostkę. Ugotowane i ostudzone jajka kroimy w podobnej wielkości jak pieczarki kostkę. Całość łączymy z majonezem (ilość według uznania). Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojony szczypiorek i delikatnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz