Wafle czekoladowe to pyszne małe co
nie co do podjadania, do herbaty czy też kawy. Świetnie nadają się także na
domowe "imprezki", ponieważ łatwo się je robi i każdemu smakują.
Domowe wafelki
paczka wafli
4 szklanki płatków owsianych
błyskawicznych
1,5 szklanki mleka
17 dag margaryny
5 łyżek kakao
1,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
Mleko przelać do garnuszka, dodać
margarynę, cukier i kakao, zagotować. Do gotującej się masy wsypać płatki
owsiane, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 3 - 5 minut. Gdyby masa zrobiła
się bardzo gęsta można dolać nieco więcej mleka. Każdy wafel posmarować gorącą
masą, układać jeden na drugim. Ułożone wafle obciążyć, by dobrze się połączyły.
Wygląda wspaniale! Przepis zapisany do zrobienia;)
OdpowiedzUsuńOstatnio dość często u nas goszczą :) Pyyszne!
OdpowiedzUsuń